Soups to Savor

Ward off winter's chill with one of our award-winning soups

undefined

Wij gaan weer terug naar tijd  en aandacht

En dat proef je!

 

Door de uren lange liefde en passie  en natuurlijk het wondere proces van fermermentatie, word je van elke hap Maison Michel brood  blij 

En je buik ook!

undefined
undefined

Een levend brood

Zuurdesem begint met iets heel simpels : meel en water. Meer niet! Terug naar de basis. Als je echt goed meel gebruikt, dan heb je meer niet nodig , ja , alleen nog tijd. Maar dat doet Mike voor jou. En wij reizen voor ons meel helemaal af naar waar het begon: la france!

 

Dat proef je 

undefined

 

 

 

 

 

 

 

Proef het verschil 

 

Of je nu op zoek bent naar beter brood voor je gezondheid, een gevoel van verbinding met je eten, of gewoon pure smaak Maison Michel laat je de essentie proeven. Puur, eerlijk, en met liefde gemaakt.

Bekijk onze producten

Kom lekker binnen om de onweerstaanbare geur te ervaren en kom ook gewoon gezellig binnen voor een praatje.

 

 

 

 

 

 

 

 

undefined

Wij gaan weer terug naar tijd  en aandacht

En dat proef je!

 

Door de uren lange liefde en passie  en natuurlijk het wondere proces van fermermentatie, word je van elke hap Maison Michel brood  blij 

En je buik ook!

undefined

Een levend brood 

Zuurdesem begint met iets heel simpels : meel en water. Meer niet! Terug naar de basis. Als je echt goed meel gebruikt, dan heb je meer niet nodig , ja , alleen nog tijd. Maar dat doet Mike voor jou. En wij reizen voor ons meel helemaal af naar waar het begon: la france! 

tegenwoord bevat het meeste brood gist uit een zakje, Om het sneller te laten rijzen. Maar bij zuurdesem gaat de fermentatie helemaal natuurlijk en vanzelf   

Puur natuur!  en daar wordt iedereen blij van   
 

.

Deze fermentatie duurt uren, soms wel dagen. Maar juist in die tijd gebeurt het wonder: gluten worden deels afgebroken, fytinezuur wordt geneutraliseerd, en de structuur van het brood verandert in iets dat je lichaam wél herkent en verteert. En de smaak? Die wordt diep, gelaagd, lichtzuur en hartverwarmend. 

Dat doet je steeds weer willen terug komen naar Maison Michel   
 

Waarom zuurdesem gezonder is!

Ons desem brood is niet alleen lekkerder, maar ook voedzamer en beter verteerbaar dan regulier brood  dus happy belly! 

undefined

Minder glutenbelasting

De natuurlijke fermentatie breekt een deel van de gluten af, waardoor het brood lichter valt op je spijsvertering.

Meer voedingsstoffen

ytinezuur, een stof die mineralen bindt en opname verhindert, wordt tijdens het proces grotendeels afgebroken. Zo worden zink, magnesium en ijzer beter opgenomen. 

Goed voor je darmen

De melkzuurbacteriën in zuurdesem zorgen voor een  gezonder darmmilieu. Je microbioom knapt hiervan op! Het is als een soort probiotica voor je darmen   

Langzamere koolhydraatopname

Zuurdesembrood heeft een lagere glycemische index, wat zorgt voor stabielere bloedsuikerspiegels. 

Lang houdbaar

doordat wij bakken zonder allemaal toevoegingen, kun je nog lekker lang genieten van Maison Michel baksels 
 

Dankzij de natuurlijke zuren blijft desembrood op een natuurlijke manier langer vers, zonder conserveermiddelen.

 

Maak er een tosti van rooster het of bak er croutons van voor door de soep of sla!

Proef het verschil

Of je nu op zoek bent naar beter brood voor je gezondheid, een gevoel van verbinding met je eten, of gewoon pure smaak.

Maison Michel laat je de essentie proeven. Puur, eerlijk, en met liefde gemaakt.

 

Kom lekker binnen om de onweerstaanbare geur te ervaren en kom ook gewoon gezellig binnen voor een praatje. 

 

Wij hebben geen snijmachine voor ons brood omdat wij vinden dat ons brood veeel lekkerder is ongesneden, we willen je graag adviseren over hoe je ons brood kunt snijden en bewaren. 

undefined
Desem Brood

Desem Brood

Brood

Process

 

 

Een ritueel van kneden en rusten 

 

Het is een meditatief proces. Eén waar ik nooit op uitgekeken raak. Want elke keer is anders. En het is altijd weer een klein wonder als ik de oven open doe.. En een geurend, knapperig brood vol leven ligt daar!

Wat een cadeau Zelf eet ik hem het liefst zo: met een beetje olijf, olie en hele goede balsamico scheur een stuk vers warm.

Brood af en dippen maar Oké met een dikke lik mosterd en een plak oude kaas Erop mag je me Ook wakker maken hoor mmmmhh......