Mike en Jet
Wij hebben allebei altijd al een voorliefde voor echt goed puur mooi eten. Omdat we zelf een plekje misten in het dorp waar je fijn kunt samen komen met een lekker koffietje en een desembrood halen zijn we onze krachten gaan bundelen. En we bleken een top team! Mike blinkt uit in bakken door zijn jarenlange ervaring en interesse werd hij een super student aan de bakery institute. Mike heeft de 9 weekse boulangerie opleiding door zijn leergierigheid glansrijk gehaald dus, met recht een echte professionele desem bakker te noemen. En zodat Mike lekker de productie kan doen regelt Jet de winkel
Hoe ik mijn brood het liefste eet??
Met een beetje olijfolie en een hele goede balsamico. Ik scheur gewoon een groot stuk af en dippen maar! Oké met een plak oude kaas erop en een dikke lik mosterd kan ik het ook niet weerstaan.
- mike
Ik hou zoooo van desem brood, heerlijk!
Mijn lieveling is om er echt een taartje van te maken. Humus komkommer tuinkers pijnboompitjes. Zodat je hem niet meer zonder knoeien kan eten.
Oh en notenpasta met banaan weleens geprobeerd..? Doen!
- Jet
Een levend brood
Ik heb altijd al graag met mijn handen gewerkt. En koken is al jaren lang een passie van me. Nu ik van mijn hobby weer mijn werk heb gemaakt voel ik hoe mooi het is om mensen blij te maken met good food!
.
Het bakken met zuurdesem is voor mij een liefdevolle samenwerking met de natuur.
De starter (de “moeder”), die ik elke dag voed, is als een levend wezen in mijn keuken.
Ze vertelt me hoe het gaat – soms luchtig en blij, soms traag en stil. Elke stap vraagt aandacht: mengen, vouwen, rusten, vormen, rijzen, bakken.